1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Banner-klein

4 appartementen Diverse mogelijkheden

Alle appartementen beschikken over:

  • Gezellige ingerichte living met zit en eet deel.
  • Eigen keuken
  • Eigen badkamer met douche en toilet
  • Kleuren tv
  • Internet aansluiting
  • Magnetron
  • Koelkast
  • Twee pits kookplaat

Lees de volledige informatie
op onze appartementenpagina.

Selecteer één van de vier
appartementen in het hoofdmenu.

fontana

Ontdekking van de bron

In 1975 meldde zich een Duitse onderzoeker bij de toenmalige burgemeester van Nieuweschans met de mededeling: “Er zit geneeskrachtig water onder Nieuweschans. Dit betekent dat Nieuweschans een Heilbad - Kuuroord kan worden”. Dat was iets geheel nieuws voor Nederland en het duurde dan ook even voor men er in geloofde. Pas in 1980 werd er een proefboring gedaan en werd op 633 meter diepte het gezochte ‘Heilwasser’ aangeboord.

Kwalificatie

Een professor van het “Laboratorium für Wasseruntersuchungen” in Hannover is gevraagd het Nieuweschanse water te onderzoeken. Hij gaf het water een zeer hoge internationale kwalificatie. De karakteristiek luidt: “IJzer- en jodiumhoudende thermaalsole met een hoog gehalte calcium en sulfaationen.” De benaming van het bronwater komt uit Duitsland, omdat in Nederland geen regels over bronwater bestaan. In Duitsland stelt het Deutsche Bäderverband, de vereniging van kuuroorden, normen op voor bronwater.


Het eerste kuurcentrum van Nederland

In mei 1985 werd er een N.V. opgericht en begon de bouw van het eerste kuurcentrum van Nederland. In december 1985 opent Fontana Bad Nieuweschans de deuren voor het publiek. Na het eerste jaar werd tevens de kuurpolikliniek geopend. Onder leiding van een dermatoloog werden mensen behandeld die lijden aan de huidziekte psoriasis. In 1986 kwamen er al 80.000 bezoekers en dat was een reden voor uitbreiding. Daarom werd in december 1988 een groter buitenbad met ontvangst-, garderobe- en rustruimte gebouwd en in gebruik genomen.

Ontwikkeling

In de jaren die volgden is Fontana Bad Nieuweschans nog verder uitgebreid met o.a. een hotel, een Saunaplein en diverse kuurstudio’s. Naast de uitbreiding van de faciliteiten, heeft het kuurcentrum zich verder ontwikkeld in dienstverlening en deskundigheid. Hierdoor is Fontana Bad Nieuweschans uitgegroeid tot een modern en toonaangevend kuurcentrum.

Meer informatie vindt u op de website van Fontana: www.fontananieuweschans.nl